ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Η Ένωση Καλαβρύτων για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού-Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, με επί κεφαλής τον πρόεδρό του Π. Σατολιά, εκφράζει την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού στα Καλάβρυτα.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη, την υφυπουργό Ολυμπία Τελιγιαρίδου, τον περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, τους βουλευτές καθώς και από άλλους τοπικούς παράγοντες περιηγήθηκαν επί μακρόν και ενημερώθηκαν για τα προϊόντα, τις επενδύσεις, την οικονομική και εμπορική πολιτική του Συνεταιρισμού.

Ο χαρακτηρισμός του πρωθυπουργού ότι ο Συνεταιρισμός αποτελεί «πρότυπο», αποτελεί για όλους εμάς μια επιβράβευση πολύχρονων προσπαθειών που έχουν οδηγήσει τα προϊόντα μας να στέκονται στην αγορά με το σπαθί τους κατακτώντας επωνυμία και ισχυρή θέση σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά. Η πορεία αυτή οφείλεται στην επιτυχημένη διαχείριση, στην επανεπένδυση των κερδών, στην άριστη συνεργασία με τον όμιλο Σκλαβενίτη και στην προσήλωση στην ποιότητα των προϊόντων μας.

Κατά τις συζητήσεις με τον πρωθυπουργό επισημάνθηκε η ανάγκη ανασυγκρότησης των συνεταιρισμών, περιγράφτηκε η διεθνής εμπειρία, αναλύθηκε η διαδρομή του συνεταιρισμού Καλαβρύτων, υπογραμμίστηκε η ανάγκη για παραγωγή επώνυμων προϊόντων, όπως είναι η φέτα του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, επισημάνθηκε το πρόβλημα που γεννάει η διάθεση φτηνών τυριών αμφίβολης ποιότητας, προτάθηκαν τρόποι ανάπτυξης του αγροτοδιατροφικού τουρισμού σε σχέση με τα ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής γης , ενώ επίσης προτάχθηκε η ανάγκη διεπαγγελματικής οργάνωσης της φέτας και η συγκρότηση ελεγκτικών μηχανισμών για την προστασία της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος.

Ταυτόχρονα δόθηκε η ευκαιρία να υπενθυμίσουμε στον πρωθυπουργό την ανάγκη για δημιουργία Τράπεζας των αγροτών, ως αναγκαία προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα σε όλες του τις εκφράσεις. «Την Αγροτική Τράπεζα που καταστρέψαμε, πρέπει να την ξαναφτιάξουμε».

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι αυτή είναι η πρώτη, εδώ και δεκαετίες, επίσκεψη πρωθυπουργού σε Συνεταιρισμό, γεγονός που από μόνο του έχει ιδιαίτερη σημασία. Ειδικά για το Συνεταιρισμό Καλαβρύτων αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η πρωθυπουργική επιλογή που, πέραν όλων των άλλων διαστάσεων, έδωσε τη δυνατότητα πανελλήνιας θετικής προβολής του Συνεταιρισμού και των προϊόντων μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις